ÜYE GİRİŞİ ÜYE OLMAK İÇİN ALTTAKİ LİNK İ TIKLA

BUCAK

Bucak İlçesinde Halk Eğitim Merkezi 1981 yılında kurulmuş ve faaliyetlerini günümüze dek devam ettirmektedir. Özellikle Ulu Önder Atatürk’ün doğumunun 100. yılı nedeniyle düzenlenen okuma-yazma kurslarında başarı sağlayarak o günlerde ilçe genelinde % 85’ lerde olan okur-yazar oranını Cumhuriyetimizin 75. yılında % 100’ lere yaklaştırmıştır. Ayrıca Mesleki genel bilgi, sosyal ve kültürel kurslar her yıl düzenli olarak açılmış, kuruluşundan bu yana giyim, makine nakışları, trikotaj, el sanatları, bilgisayar operatörlüğü, kalorifer ateşçisi yetiştirme kursları, sosyal ve kültürel kurslarla yaklaşık 6.500 civarında insanımıza eğitim verilmiştir. 1990 yılında mahalli imkanlarla kurulan bilgisayar labarutuvarı amacına ulaşmış çok sayıda insanımız eğitilerek ilçe içerisinde ve çevre il ve ilçelerde istihdam edilmişlerdir. 1986 yılında kurulan Çıraklık Eğitim Merkezi 50 aday çırak, 202 çırakla eğitime başlamış, şu anda sanayii sitesi sosyal tesislerinde hizmetini sürdürmektedir. Açılışında dokuz meslek dalıyla eğitime başlayan Çıraklık Eğitimi Merkezi bugün itibariyle 89 meslek dalında eğitim verebilecek durumdadır.
-0024
 1926 yılında ilçe olan Bucak 1960 lı yıllardan sonra ekonomik yönden güçlenmeye başlamıştır. Bu yıllardan sonra ilçe ekonomisinde büyük değişme ve gelişmeler gözlenmiştir. Bu gelişme Türkiye ekonomisinin üzerindedir. Bu gelişmenin nedenleri arasında en önemli faktör taşımacılıktır. İlçenin Antalya’ ya yakınlığı, bölgeyi diğer illere bağlayan karayolunun üzerinde bulunması ilçe halkının taşımacılığa yönelmesinde önemli etken olmuştur.
-0012
Taşımacılık ile birlikte ihtiyaç haline gelen araç tamirciliği, karoser atölyeleri ile küçük sanayii birden gelişmiştir. Bu da o dönemde yüzlerce ailenin iş imkanına kavuşmasını sağlamıştır. Özellikle 1970-1980 li yıllarda Bucaklı karoser ustalarının yaptıkları kamyon kasaları Türkiye genelinde ün yapmış, Türkiye’nin dört bir yanından gelen kamyoncular kamyon kasalarını Bucakta yaptırmışlar, bunun yanısıra araç tamirciliğinin yan kolları olan oto boyacılığı, oto elektrikçiliği, makasçılık vb. alanlarda yaygınlaşmıştır.
-0046
Bu dönemin ilçe ekonomisine büyük katkıları olmuştur. 1980 li yılların sonuna doğru yurdun her yerinde sanayii alanında gelişmeler başlayınca oto tamirciliği ve kamyon karoserciliği duraklamıştır. Bu durumu yaşayan küçük esnaf ve sanatkarlar tamirciliği bırakıp, imalata yönelmişler. Bu alanda uğraşı vermişler; bunda da başarılı olmuşlardır. Bu nedenle ilçedeki sanayii üç bölümde incelemek gerekir.
Bucak’ ta 3.150’ nin üzerinde küçük sanayii esnafı vardır. Küçük sanayinin özellikle oto sanayinin ileri düzeyde oluşu yeni bir ticaret dalının doğmasına neden olmuştur. Bu oto parçaları ticareti olup, yerli ve yabancı her türlü aracın yedek parçasını ilçede bulmak mümkündür. Küçük sanayiciler bu alandaki faaliyetlerini sürdürerek ilçeyi ekonomik hareketliliğe sevk etmişlerdir. Bucak küçük sanayii kooperatifinin yürüttüğü 362 üyeli şimdiki sanayii sitesinin yapımından sonra 100 üyelik ek sanayii sitesinin inşaatları tamamlanmış ve hizmete girmiştir.2006 yılından itibaren Bucak Organize Sanayi Bölgesi Bucak-Antalya karayolunun 5.km sinde açılmıştır.Bölgede mermer ürünleri işleyen ve ihracatı yapan fabrikalar başta olmak üzere Galericiler Sitesi ve Plazalar bulunmaktadır.
-0007
Bucak
İlçemiz doğa şartları bakımından hayvancılığa elverişlidir. Bu nedenle İlçemizde hayvancılık oldukça iyi durumdadır. Bölgede süt ve besi sığırcılığı , koyun, keçi ve kümes hayvancılığı yapılmaktadır. 1986 yılına kadar süt ve besi sığırcılığına pek önem verilmeyen İlçemizde genellikle küçük baş hayvancılığı (koyun, keçi), büyük baş hayvan olarak yerli ırklar üretilmiştir. Yerli ırklardan istenen et, süt verimi elde edilemediği için Avrupa ırklarına yönelinmiş yurt dışından ithal edilen kültür ırkı süt hayvanları ve düveler üstün verimli hayvan spermleri ile hayvancılığın kalitesi yükseltilmiştir. Hayvancılık köylerimizin hepsinde yapılmaktadır. Üretilen sütler yerleşim birimlerindeki kooperatifler aracılığı ile toplanarak değerlendirilmektedir. Bucak İlçesi ve köylerindeki günlük süt üretimi 65-70 ton civarındadır. Bu sütlerin yaklaşık 30 tonu yine ilçemizde bulunan 8 mandıra tarafından alınmakta ve işlenmekte, geri kalan 40 ton civarındaki sütte İlçemizde bulunan iki adet süt toplama merkezinden yurdumuzun değişik illerine gönderilmektedir.