ÜYE GİRİŞİ ÜYE OLMAK İÇİN ALTTAKİ LİNK İ TIKLA

KEMER

 4 Medrese olduğu kaydedilmiştir. 1899 yılında ise nahiye olarak bağlı 22 köyünde 1178 Hane ve 4948 nüfuslu olduğu belirtilmektedir. Cumhuriyet tarihinde Burdur İlinin teşekkülünden itibaren bir nahiye merkezi olarak kalmış, 1956 yılında belediye teşkilatı kurulmuştur. 19 Haziran 1987 tarih ve 3392 sayılı Kanunla KEMER ismiyle ilçe olarak kurulması kabul edilmiş ve 08 Ağustos 1988 tarihinden itibaren İiçe teşkilatı faaliyete geçmiştir. Kayıtlarda merkez olarak BÖBEKLER köyü gösterilmekte SERTAÇ ve KEMER isimleriyle yer almaktadır. Kemer İlçesi kuzey ve doğuda Burdur İli Merkez İlçesi, Güneyde Antalya ili Korkuteli İlçesi, Güneybatıda Tefenni İlçesi ve Batıda Karamanlı İlçeleri arasında yer almaktadır. İlçe merkezi ise İlçeye bağlı Akören, Akçaören, Pınarbaşı, Yakalar köyleri ile Karamanlı İlçesi Kılavuzlar köyleri ile çevrilidir. İlçe Merkezi Yakalar, Belenli köylerinin güneyini kaplayan ve Antalya İli Korkuteli İlçesi ile tabii hudut teşkil eden Rahat Dağları eteğinde kurulmuştur.
 Burdur İlinin İl merkezi olarak teşekkülünden itibaren Nahiye merkezi olan Kemer’ de belediye teşkilatı 1956 yılında kurulmuştur. 4 Temmuz 1987 tarih ve 19507 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 19.06.1987 tarih ve 3392 sayılı Kanun'la KEMER’ in ilçe olarak teşkilatlanması kabul edilmiştir. İlçe teşkilatı 08 Ağustos 1988 tarihinden itibaren fiilen çalışmaya başlamıştır. İlçe teşkilatı birimleri teşekkül etmiş olup, faaliyete geçen birimlerde ise tahsis olunan kadroların büyük bir bölümü doldurulmuştur. Bazı birimlerde görev vekil birim amirleri tarafından yürütülmektedir. İlçeye bağlı köy sayısı 7'dir. İlçe merkezinde 3 mahalle muhtarlığı vardır. Yerleşim birimi olarak köyler dışında mezra, kom gibi birimler yoktur. 
TEDAŞ İşletme Şefliğince yürütülmektedir. İlçe merkezi ile köylerimizin kapalı cazibeli içme suyu şebekesi mevcut olup içme suyu sıkıntısı yoktur. Belenli köyü hariç tüm köylerde kanalizasyon vardır. Belenli köyünde kanalizasyon yapım çalışmaları devam etmektedir. Sağlık hizmeti İlçe Sağlık Grup Başkanlığı yürütülmektedir. Sağlık Ocağı Tabipliği, 2 Doktor, 1 Sağlık Memuru, 2 Ebe, 1 Adet Vekil ebe (Belenli Köyü), 3 Hemşire, 2 Acil Tıbbi tekniker, 1 Laborant, 2 Hizmetli ile faaliyetini sürdürmektedir. Sağlık Grup Başkanlığı Hizmet binası ve lojmanı mevcuttur. 1 Adet mavi bantlı hasta Ambulansı, 1 adet tam donanımlı kırmızı bantlı ambulansı vardır. İlçenin önemli bir problemi ilçe merkezinde hayvancılık yapılması ve bunların birçoğunun konut altı ahır tipinde olmasıdır. Köylerin PTT hizmetleri Köy dağıtıcısı vasıtasıyla görülmektedir. Belenli köyündeki 500 abonelik otomatik telefon santralı Yakalar Köyü ile birlikte ihtiyacı görmektedir. Akören köyündeki 250 lik telefon santralı Akören, Akçaören, Kayı ve Pınarbaşı köylerinin ihtiyacına cevap vermektedir. İlçe merkezindeki 750 abonelik otomatik telefon santrali mevcut ihtiyacı karşılamakta olup, Telefon sırası bekleyen abone yoktur. İlçede canlı bir iş ve çalışma hayatı ile ticari faaliyet cüzi miktardadır. İlçede aşiret,şeyh,ağa yoktur
 El sanatlarından halıcılık köylerde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün açmış olduğu kurslar vasıtasıyla kurslarda ve kurs dışında evlerde yaşatılmaktadır. Belenli ve Yakalar Köylerinde halı hane vardır. İlçe merkezi ve köylerinde dikiş ve nakış kursları açılmaktadır.İlçe merkezinde ve Belenli Köyünde 2, diğer köylerimizde 1’ er adet Süt Kooperatifi bulunmakta olup, ayrıca İlçe merkezinde 1 adet Tarım Kredi Kooperatifi vardır.İlçede tek Banka Şubesi Ziraat Bankasıdır.İlçe Ekonomisinde önemli bir unsurda Yurtdışında bulunan 45-50 civarındaki işçi ailelerinin kazançlarıdır.İlçede Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından en son teknoloji kullanılarak yaptırılan Kaymakam Mustafa ÖZSOY Soğuk Hava Deposu 1998 yılında hizmete girmiş olup Elma üretimi yapan çiftçilerin ürünlerinin değerlendirilmesine ve İlçe ekonomisine katkısı vardır.İlçede önceki yıllarda tertip edilmiş herhangi bir sergi, panayır olmamıştır.İlçemiz Akören köyünde düşük kalorili kömür yatakları vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder