ÜYE GİRİŞİ ÜYE OLMAK İÇİN ALTTAKİ LİNK İ TIKLA
-
-
ERSAĞ RESMİ WEP SİTESİ DEĞİLDİR
-
-
RESMİ ERSAG WEP SİTESİ DEĞİLDİR
-
GÖLHİSAR








Kibyra'nın etkisini gösterir. Balbaura en güçlü zamanında, Söğüt Gölü ve çevresine kadar etkisini göstermiş ve çevre köylere egemen olmuştur. Kentin agorası, tiyatro ve akropolü günümüze kadar ulaşmıştır.
Boubon
İbecik Köyünün 1305 rakımlı Dikmen tepesinde kurulmuştur. Yakın zamana kadar, kaçak kazılar sonucunda yağmalanmıştır. M.Ö. 2.yy' da adı geçmekte ve bölgede asayişi sağlamada önemli bir yere sahiptir. Kentin günümüze kadar ulaşan kısımlarında ise tapmak, mezar odası ve kenti çevreleyen molozlar yer alır. Kent Likya'ya katıldıktan sonra, Roma İmparatorluğu'nun egemenliğine girmiştir. 1967,1990 ve 1993 yıllarında üç kez kazı yapılmasına rağmen yapılan kazılar ve çalışmalar yetersizdir. Boubon sözcüğü eski Hellen dilinde "kasık" anlamındadır. Bu söz kasıkta çıkan çıbanı, uru anlatmak için de kullanılırdı.
Oinonda
Luwi dilinde, Oinonda; üzüm, bağ, şarap anlamındadır. Oinonda kenti, İncealiler köyünün 2 km batısındadır.




Gölhisar ve Çevresi antik dünyada en parlak çağını Romalılar döneminde yaşadı. Roma'nın parçalanmasından sonra yöre Doğu Roma İmparatorluğu'nun (Bizans) eline geçti. Kentin bu günkü kalıntılarını oluşturan tiyatro, agora, odeon, bazilika ve mezar yapıları Romalılar dönemine aittir.
Doğu Roma İmparatorluğu zamanında kent kurulduğu tepelik alandan aşağıya doğru kaymaya başlamıştır. M.S. 417'deki deprem Kibyra'nın sonunu hazırlamıştır.
Cbyra'da Tarihi Kalıntılar
Cbyra'daki (Kibyra) tarihi eserler şunlardır; tiyatro, odeon, agora, bazilika, köprü, hamam, su kemeri, çeşme, stadion, mezarlar ve ev kalıntıları Alimne'deki tarihi yapılar ise şunlardır:Köprü, lahitler, ev kalıntıları Boubon daki eserler; tiyatro, nekropol, agora, heykeller ve akropolistir. Ayrıca İbecik kaya mezarı (aslan kabartmalı ve iyon revaklıdır), Uylupınar kaya mezarı (Likya ev stili tarzındadır), Pırnaz kaya mezarı (Likya ev stili tarzındadır) Sorkun Höyüğü, Uylupınar Höyüğü (Frig tesiri barizdir ve bulunan seramikler tasvirlidir), Luba (Pırnaz da bulunan merkezdir. Lahitler,



Hamitoğulları Dönemi
Türkiye Selçukluları Devleti yıkılmaya yüz tuttuğu sırada Isparta, Eğridir, Burdur ve havalisinde bulunan Türkmenlerin reisi Felekeddin Dündar Bey, XIV. YY. başlarında, Hamitoğulları beyliğini kurmuştur. Onun babası İlyas Bey ve büyük babası Hamit Bey, Türkiye Selçuklularının uç beylerinden idiler.
Dündar Bey, kuruluştan sonra Gölhisar, Korkuteli ve Antalya'yı ele geçirerek ülkesinin hudutlarını güneye doğru genişletti. O, Antalya'yı kardeşi Yunus Bey'in idaresine bıraktı. 1314'de Anadolu'ya gelen beylerbeyi Emir Çoban'a itaat ederek, İlhaniler'in hakimiyetini tanıdı. Fakat İlhaniler'in Anadolu valisi Timurtaş, Dündar Bey'in üzerine yürüdü.



















Okuma – Yazma oranı % 99.5 ‘dir. Tüm yerleşim birimlerinde okul vardır. İlçemizde taşımalı sistem uygulamasına geçilmiş olup, Merkezde Adnan Menderes İlköğretim okuluna taşınan okullar: Sorkun, Yamadı, Kargalı, Yukarı Uylupınar ve Asmalı İlköğretim Okulları, Merkezde Mimar Sinan İlköğretim Okuluna Taşınan Okullar : Çakmak, Hisarardı, Aşağı Uylupınar, Evciler ve Kuşdili Köyü İlköğretim Okulu, Yeşildere İlköğretim okuluna taşınan ilköğretim okulları: Gökçepınar ve Üçoluk İlköğretim okulları, İbecik Köyü İlköğretim okuluna taşınan İlköğretim okullar: Elmalıyurt ilköğretim okulu, Çamköy ilköğretim okuluna taşınan okullar: Tefenni İlçesi Belkaya İlköğretim okuludur


Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri vardır.
İlçemiz geçiş iklim bölgesinde olduğundan, geçiş bölgesinde yetişen tüm ürünler yetişmektedir.Bunlar, buğday, arpa, yulaf, mısır, kavun, karpuz ve soğan gibi tarla bitkileri, şeker pancarı, anason, çörekotu, fasulye ve patates gibi sanayi ürünlerinin yanı sıra yonca, korunga, fiğ ve hayvan pancarı gibi çayır ve mera bitkileridir. İlçemizde ayrıca elma, armut, kayısı, vişne, erik, ceviz, iğde ve dut gibi meyvelerde yetişmektedir.Yapraklı barajının üretime girmesinden sonra her geçen yıl ürün çeşidi ve verimi artmaktadır.İlçemizde sulama işlerinden, Yapraklı Barajıyla ilgili olan Gölhisar Sulama Birliğince, yer altı sulamalarını Toprak Su Kooperatifi yürütmektedir.
İlçemizde toplam 8.650 adet büyükbaş, 16.450 adet küçükbaş ( Keçi: 8.800, Koyun: 7 .650 ) ve 11.671 adet arı kovanı bulunmaktadır. Ayrıca Yapraklı Barajında kafes balıkçılığı şeklinde alabalık üretimi ile Dalaman Çayı alabalık yavru üretimi yapılmaktadır.
